Az Apáczai Óvoda 2. számú, Cifra Palota épülete

Öt csoportos óvodánk a kertvárosi háztömbök között húzódó zöldövezetben helyezkedik el.Környezeti adottságunknak köszönhetően, adott a feltétel a környezettudatos, természetszerető ember személyiségének alakításához.

Óvodánk az 1980-as években nyitotta meg kapuit. Tárgyi és szakmai felszereltségünket folymatosan gyarapítjuk.
Csoportszobáink családiasak. Egyediségüket tükrözi a változatos a név választás. Süni, Csiga-biga, Méhecske,Mókus és Maci csoport. Minden csoportszobához külön öltöző és mosdó helyiség áll a gyerekek rendelkezésére.

Az Apáczai Óvoda 1. számú, Csiribiri épülete

Óvodánk az Apáczai Óvoda intézményegysége.

- 2012-től Minősített Montessori Óvoda vagyunk
- 2012-2015-ig elnyertük a Zöld Óvoda címet
- Madárbarát Óvoda vagyunk
- 2013-ig sikeres óvoda-iskola programban vettünk részt

A fenntarthatóság pedagógiája, a környezeti nevelés, a környezettudatos szemléletmód megalapozása nevelési gyakorlatunk fontos eleme.

Nevelőmunkánkban személyre szabottan, a gyermekek egyéni adottságait figyelembe véve, játéktevékenységbe ágyazva,  segítjük az óvodás korú gyermekek fejlődő személyiségének kibontakozását. Megalapozzuk a harmonikus élethez szükséges kompetenciák formálódását.

Az Apáczai Óvoda 3. számú, Aprók Háza épülete

Az Apáczai Óvoda 3. számú épülete az óvoda szakmailag önálló intézményegysége.

Az óvoda dolgozói megőrzik, ápolják az óvoda hagyományait, jó, együttműködő kapcsolat kialakítására   törekszenek a volt AMK és ANK valamennyi intézményegységével.

Nevelőmunkánk gyakorlata a folyamatos, a gyermekek szükségleteihez igazodó rugalmas napirend,   a mindennapos mozgás, a kötetlen, a gyermeki igényeket, érdeklődést figyelemmel kísérő tevékenységszervezés, úszásprogram, és az iskolába történő átmenetet segítő óvoda- iskola.