Az Apáczai Óvoda 3. számú, Aprók Háza épülete

Az Aprók Háza épületben a 9 életkor szerint szervezett csoportban fogadjuk a gyermekeket. csoportszobák ízlésesen berendezettek, igényesen dekoráltak, változatos játéktevékenységhez biztosítanak megfelelő eszközöket, lehetőséget. Mini színháztermünk, fejlesztőszobánk, tornaszobánk, logopédiai helyiségünk optimális feltétele a csoporton kívül történő fejlesztések, foglalkozások szervezésének.

Nevelőtestületünk lendületes, jó csapat, amely képes a megújulásra, új dolgok kipróbálására, a hagyományok és közös értékeink megóvására. 

Célunk, hogy gyermekeink szeressenek óvodába járni, ezért a gyermekek feltétel nélküli elfogadása, támogató, szerető, óvó, a gyermekek igényeire figyelő nevelői környezet alakítása elvárás minden óvodai dolgozó számára.

Életkor szerint szervezzük csoportjainkat. A csoportokban a napirendet a gyerekek életkori jellemzőihez igazítjuk.

„Minden játék- minden tanulás”

A kisebbek sok mesét, mondókát, dalt hallgatnak, a nagyok kirándulnak, szervezett programokon vesznek részt, kísérleteznek, sportolnak, elsajátítanak olyan tudást és készségeket, amellyel felkészülten tudják megkezdeni az iskolát.

„APRÓka” sport/mozgás/egészség program

A programunk célja a mozgás megszerettetése, az egészséges életmód igényének, a test edzettségének alakítása. Labdajátékokkal, sorversenyekkel, oviolimpia szervezésével kicsik és nagyok részére, sportol az óvoda délelőtti és délutáni programmal, a lakókörnyezet, szülők bevonásával, kutyaterápia foglalkozások szervezésével kívánjuk elérni.

Ismétlődő egészség, mozgás, sportprogramok: „APÓKA-TÚRA” a nyitott program a város családjai számára, „APRÓKÁK futása” az egészségért, gyerekjóga, úszás, „OVISPORT” foglalkozások.

Tehetséggondozás, hátránycsökkentés, felzárkóztatás

Tehetségígéret gyermekeink báboznak, mesét játszanak a gyerekközönségnek, táncosaink a Művészeti Iskola tanáraival tornáznak, táncolnak, rajzműhelyben sokféle technikával csodás alkotásokat készítenek. Képzett szakembereink TSMT mozgásfejlesztéssel segítik a hátrányok csökkentését, a felzárkózást.

Hagyományőrzés, jeles napok, programok

A néphagyományok őrzése mellett óvodai élményszerű programokat, kirándulásokat, ünnepeket tartunk. Múzeumi foglalkozásokra, Planetáriumba, Bóbita Bábszínházba visszük óvodásainkat.

„Közösen a gyermekekért” a család- óvoda kapcsolata

A szülők véleményét elégedettségét fontosnak tartjuk, nevelőmunkánk minőségének javításában építünk rá. Örömmel, rendszeresen szervezünk a családokkal közös programot, ünnepet.

 

Bemutatkozó videók: